Переваги смаження їжі на оливковій олії

 

Якщо Ви бажаєте приготувати смачну страву та зберегти усі корисні властивості її складових – використовуйте для цього оливкову олію. Олія, віджата із оливок – це головний інгредієнт багатьох кулінарних шедеврів:

  • салатів;
  • випічки;
  • овочів гриль;
  • тушкованих страв;
  • пасерування;
  • смаження.

Чому саме оливкову олію можна вважати найкращим вибором для смаження?

По-перше, тому, що із нею Ваші страви будуть не лише смачні, а й корисні. Рослинне масло, жир або смалець містять шкідливі мікроелементи. Регулярне їх використання може призвести до поганих наслідків. Якщо ж говорити про традиційну соняшникову олію, то вона втрачає частину своїх властивостей при високій температурі.

Наступна вагома перевага олії з оливок – вона добре поєднується з багатьма продуктами. Використання такої олії не лише не псує їх смак, а, навпаки, підкреслює та збагачує його. Тож обсмажені в цьому продукті м’ясо, риба або овочі – потішать смаком будь-якого гурмана. При цьому ступінь просмажування страви буде таким ж високим, як і в соняшниковій олії або іншому жирі. Але суттєва відмінність полягає в тому, що справді якісна олія з оливок не містить шкідливих речовин. Втім, варто пам’ятати, що продукт вищого сорту не може коштувати дешево.

Корисні властивості варто розглянути більш детально. Треба зазначити, що оливкова олія більшою мірою містить жири ненасиченої групи. Це означає, що під час розігрівання вона не змінює своїх властивостей та хімічного складу. Насичені жири завдають шкоди і без термічної обробки – експерти рекомендують якомога більше скоротити їх вживання. У той час, як вершкове масло при високій температурі починає виділяти шкідливі речовини, а соняшникова олія – втрачати корисні якості, оливкова олія може безпечно використовуватись навіть для глибокого обсмажування.

Підсумовуючи, треба сказати, що оливкова олія для смаження не тільки цілком безпечна для здоров’я, а ще є найкращою рослинною олією для приготування їжі. Страви, приготовані з використанням олії з оливок, зберігають майже усі корисні речовини та можуть бути додані у будь-який дієтичний раціон. Тож радимо не вагатись та придбати додому пляшечку чудової оливкової олії вже зараз. Смачного!

Популярні статті

12.05.2016 Статті Автор: Famiglia Pedersoli
Search famigliapedersoli.com.ua
Profiles: