Дві ложки оливкової олії в день – ключ до молодості

 

Жоден житель Італії, Греції або іншої країни середземноморського регіону не уявляє свій раціон без оливкової олії. Мешканці цієї місцевості насолоджуються чудодійним продуктом вже тисячі років, і недарма – середня тривалість життя тут одна з найвищих у світі. А однією з найвідоміших програм схуднення та зміцнення здоров’я у світі є так звана «середземноморська дієта», у основі якої лежить – оливкова олія.

З розвитком технологій та медицини вчені почали активно досліджувати дивовижні властивості цього продукту. Виявилось, що постійне вживання оливкової олії призводить до таких позитивних наслідків:

  • покращення роботи серця, зниження ризику інсульту та інфаркту;
  • нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту;
  • зміцнення імунітету та нервової системи;
  • покращення зору;
  • зниження рівню холестерину у крові;
  • уповільнення процесів старіння.

Олія з оливок насичує наш організм корисними мікроелементами та вітамінами груп А, В, С, Е та К. Цей продукт багатий на антиоксиданти і це суттєво впливаює на процес старіння клітин, значно його уповільнюючи. До того ж вживання оливкової олії дозволить Вам забути про візити до кардіолога, а ще вона чудово омолоджує шкіру. Недарма її іноді називають «еліксир молодості».

Аби досягти такого позитивного впливу на організм, треба усього лише приймати дві столові ложки чудодійного продукту на добу – зранку натщесерце та перед сном. Втім, розпочинати треба з чайної ложки, щоб організм міг поступово адаптуватись до змін у раціоні, інакше можливе перевантаження печінки.

Винятковість оливкової олії у тому, що вона повністю, на усі 100 відсотків засвоюється людським організмом. Крім того, у ній міститься рідкісна ліноленова кислота, що забезпечує тіло необхідною енергією. Вживання олії з оливок сприяє пришвидшенню клітинних процесів, що добре впливає на роботу мозку. До того ж вона має жовчогінну дію, що забезпечує нормальну роботу шлунку та швидке розщеплення жирів.

Цей продукт використовується не лише для профілактики та зміцнення здоров’я. Народній медицині давно відомі засоби лікування таких хвороб, як виразка та гастрит, за допомогою олії з оливок. А лікарі часто радять додати її до раціону тим, хто страждає на проблеми із жовчним міхуром та нирками. Деякі вчені навіть стверджують, що оливкова олія – це найкращий засіб для перешкоджання розвитку злоякісних пухлин.

Втім, варто зазначити, що лише справді якісна оливкова олія володіє такими чудодійними властивостями. На жаль, на полицях супермаркетів часто зустрічаються підробки – наприклад, суміш оливкової олії із кукурудзяною та пальмовою. Тому слід бути уважними, звертати увагу на виробника, надписи на етикетці, та, звичайно ж, на ціну – якісний продукт не може коштувати дешево.

Найкраща олія з оливок – це та, яка маркована як Virgin або, ще краще, Extra Virgin. Це продукт першого віджиму, що зберіг найбільше корисних речовин. Також намагайтесь купувати нерафіновану олію – вона не проходила термічної обробки.

Оливкова олія – унікальний природний продукт, смачний та дуже корисний. То чому б не придбати пляшечку вже зараз?

Популярні статті

12.05.2016 Статті Автор: Famiglia Pedersoli
Search famigliapedersoli.com.ua
Profiles: