100% італійська – з самого серця оливкових долин Італії

Кажуть, нібито в Італії власники невеличких заводів з виробництва оливкової олії знають кожне оливне дерево, що росте у їх володіннях. Італія – друга країна за виготовленням олії з оливок у світі. А у любові до цієї справи та пристрасті, з якою нею займаються місцеві жителі, мабуть, з італійцями не порівняється ніхто.

Італійці пишаються тим, що в їх країні росте більш ніж чотириста сортів оливок, у той час як в Іспанії – лише близько двадцяти. До того ж на Апеннінах дуже сильні традиції цього ремесла – олійні фабрики часто передаються у спадок від батька до сина і кожна така фабрика виробляє олію з унікальним смаком.

Найкраща оливкова олія виробляється з плодів, зібраних вручну – машинний збір часто пошкоджує ніжні маслини. Вправний майстер завжди точно знає, з яких саме дерев треба брати плоди, щоб отримати якісну олію. Збір відбувається у період з кінця жовтня по січень. Далі маслини перетираються механічним способом, і після декількох фільтруючих процедур отриманий продукт відстоюється у спеціальних ємностях.

Якщо говорити про славетне італійське вино, то воно, як відомо, чим старше – тим краще. З олією ж усе навпаки – олія дозріває не більше 40 днів; далі ж у ній починають накопичуватися жирні кислоти, що роблять смак і якість продукту значно гірше.

Різновиди італійської оливкової олії

Італія також відома тим, що сорт олії Extra Virgin, виготовлений у цій країні, вважається найкращим і найчистішим у світі. Італійські майстри дуже пишаються цим та стверджують, що створювати цей продукт їм допомагає сама природа.

У світі існує дуже багато поціновувачів саме італійської олії. Вони скептично ставляться до олії з інших країн. Нерідко буває, що людина обожнює якийсь один певний сорт цього продукту – тим більше, що є, з чого обирати. Наприклад, хтось може принципово купувати лише олію, виготовлену в регіоні Тоскана, та не визнавати продукт з Умбрії. Це зайвий раз доводить, яке розмаїття сортів оливкової олії виробляється на Апеннінах.

Загалом, спеціалісти вирізняють такі різновиди італійської олії з оливок:

  • Olio Extra Vergine di Oliva;
  • Olio di Oliva Vergine;
  • Olio di Oliva;
  • Olio di Sansa di Oliva.

Перший тип – це та сама славетна «Екстра Вірджин», що має кислотність не більше 1 відсотка та виробляється шляхом холодного віджиму. Другий тип – це також дуже якісна олія, виготовлена в такий же спосіб. Різниця лише в тому, що використовуються менш якісні плоди. Olio di Oliva – це суміш натуральної олії з рафінованою, а останній тип – це суміш рафінованої олії та олії з вичавок.

Придбайте додому пляшечку оливкової олії з Італії та відчуйте, яка прекрасна та сонячна ця країна!

Популярні статті

12.05.2016 Статті Автор: Famiglia Pedersoli
Search famigliapedersoli.com.ua
Profiles: